Mire figyelj szalon nyitáskor?

Mire figyelj szalon nyitáskor?

 

Nem tudod, mire kell figyelni álmaid szalonjánál? Segítünk! Hasznos információk, ha még az elején vagy!

 

 1. Megtervezés

Vesd papírra az üzleti és pénzügyi terveid, amiben teljesen átláthatóak lesznek a rendszeres havi kiadásaid. Így tudni fogod, mekkora bevételre lesz szükséged, hogy biztosan jövedelmező legyen a szalon üzemeltetése!

Havi kiadások:

Rendszeres havi kiadás:

 

 • Bérleti díj 
 • Rezsi (villany, gáz, hulladék, víz, artisjus, stb) 
 • Járulékok (KATA vagy bérjárulék, stb) 
 • Munkatárs bérköltsége (alkalmazott) 
 • Marketing / megjelenés, hirdetések
 • Biztosítási díj (vagyon-és felelősségbiztosítás)

 

Változó havi kiadás:

 

 • Árukészlet rendelés / bővítés 
 • Fejlesztési költségek 
 • Javítási költségek 
 • Iparűzési adó 
 • Kamarai hozzájárulás (5000 Ft / év) 
 • Ingatlanadó (saját tulajdonnál)

 

Egyszeri kiadások

A legnagyobb kiadás egy vállalkozás indításnál az induló befektetés összege. Érdemes számolni minimum 3 hónap bérlet díjjal (2 hó kaució + 1 hó bérleti díj), műkörmös asztal, porelszívó, UV/LED lámpák, teljes árukészlet, műkörmös eszközök, kirakat dekoráció, névjegykártya és egyéb költségekkel. Ha összeadod, akkor akár többmilliós tételt is meghaladhatja. Ezen felül ajánlott egy vésztartalékot hagyni, bármilyen rendkívüli eset megoldására.

 

 1. Üzlethelyiség

Mindenek előtt szükség van egy helyiségre, lehet bérlemény, vagy saját tulajdonú üzlet.

Mostanában gyakori megoldás a saját lakáson belül leválasztott szobában kialakított műkörmös szalon szoba kialakítása is. Kezdőként költséghatékonyabb megoldás bérleti díj híján, de nem olyan egyszerű a vendégkör kialakítása. 

Egy frekventált helyen kialakított üzlet esetén, már maga reklámfelület felkelti a figyelmét az arra járónak, és ha többen dolgoznak egy szalonban, pl: fodrász vagy kozmetikus, akkor közös vendégkör is kialakulhat. Ötlet: a már odajáró vendéget megnyerheted magadnak, ha készítesz nekik hűségkártyákat, gél lakkozásra, műköröm építésre, de meglepheted egy frissítő kézmasszázsal  is például egy hajfestés közben.

 

 1. Vállalkozás indítása

Vállalkozási forma, vállalkozásindítás 

Egyeztess könyvelővel, hogy milyen vállalkozási forma a legmegfelelőbb számodra  és jelentsétek be vállalkozásod indítását a Kormányhivatalnál, ezt megteheted személyesen is, de akár Ügyfélkapun keresztül is bejelentheted egyéni vállalkozásod tevékenységének megkezdésének. Ehhez mindössze egy ügyfélkapus hozzáférésre van szükséged, amellyel a www.ugyfelkapu.magyarorszag.hu weboldalon már kezdeményezheted is. 

Tevékenységi kör kiválasztásánál ellenőrizd le az iskolai végzettséged és főtevékenységként ajánlott a TEÁOR 9602(06) Kéz- és lábápolás, műkörömépítés szakmakódot választani.

+TIPP
Érdemes felkeresni a helyi munkaügyi központot az indítás előtt, hogy elérhető e valamilyen támogatási forma vállalkozásod indításához! Induló vállalkozásoknak gyakran elérhető támogatási forma a 6x150 000 Ft-os támogatási összeg. 

 

 1. Bejelentési kötelezettségek

 

ÁNTSZ 

Fel kell keresned a területileg illetékes ÁNTSZ képviseletét ahol a kialakításhoz szükséges feltételeket megadják számodra. Szalonod padlója szilárd felmosható burkolatnak kell lenni, a könnyű tisztán tarthatóság miatt. Célszerű a mosdó alatt vödör víz vételi lehetőségét is kialakítani. Minden feltételt meg fognak neked adni, attól függően hol szeretnéd a szalont létrehozni, és szeretnél e alkalmazottat tartani!  Meglévő már működő üzletnél teljesen más az eljárás, mint egy frissen kialakított új helyiségnél.

Ami viszont egységesen mindenkinek meg kell tennie, az a Kémiai Biztonsági szakrendszerbe (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentése. Megteheted személyesen de erre kialakított online felületen is. A bejelentés illetéke 7800 Ft. 

A sikeres regisztrációt követően a KBIR felületén a szalonban szükséges tisztítószereket, fertőtlenítőszereket , anyagokat kell bejelentened. A vegyszerek biztonságtechnikai adatlapjait a szalonban kell tartanod nyomtatott formában. Az adatlapokat megtalálod az interneten, a gyártók oldalán elérhető, illetve a vásárlás helyszínén is kötelesek adni róla egy példányt, ha kéred persze! A vegyszereket egy zárható szekrényben kell tartani és érdemes mellettük elhelyezni egy mappában a biztonsági adatlapokat is. 

Törekedj munkád során megfelelő higiéniai körülményt  biztosítani, vendég elött fertőtlenítsd az ollót , bőrfeltolót, csiszolófejeket , használj egyszer használatos törölközőt, ezzel bizalmat  is építed  vendégeid felé.

 

5. NAV dokumentumok

Könyvelőd segítségével regisztráljatok a NAV online számlázó rendszerébe(kötelező). Emellett választhatsz opcionálisan a legnépszerűbb számlázó programok közül is, mint a Billingo vagy a Szamlazz.hu megoldásai.

Ha nincs pénztárgéped, akkor az alábbiakra lesz szükséged: nyugtatömb, számlatömb, szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartása tömb.

Ha van pénztárgéped, akkor még ezek is kellenek: pénztárgépnapló, AP kód feltüntetése, bevételi-kiadási pénztárbizonylat.

szigorú számadású nyomtatványba vezesd fel az összes hivatalos dokumentumot. Készíts számlamásolatot a hivatalos dokumentumok számlájáról és mellékeld a szigorú számadásúba, hogy egy esetleges ellenőrzés során tudj hivatkozni, hogy honnét szerezted be(kötelező).

6. Általános dokumentumok

Mindegyikre szükséged van, ha teljes mértékben jogkövetően szeretnél működni.

 

Működési engedély: az illetékes önkormányzattól kapod (ha szükséges), például kereskedelmi tevékenységet is végzel. Ha csak szolgáltatsz, akkor elég a bejelentési kötelezettség. Jól látható helyen kell elhelyezni a működési engedélyt.

Panasztételi lehetőség: probléma esetén mely szervek az illetékesek, amikor valaki problémát szeretne bejelenteni az üzlettel kapcsolatban (illetékes kormányhivatal, jegyző, békéltető testület, atb). Jól látható helyen legyen! 

Panaszkönyv: illetékes jegyzővel hitelesített panaszkönyvet jól látható helyre kell kihelyezni és jól fogó tollat melle rakni. 

Segélykérő telefonszámok: nagy betűkkel kiírni a mentő, rendőr, tűzoltó és 112 telefonszámát, jól látható helyen.

 

7. Általános dokumentumok, eszközök

A szalon működéséhez további dokumentumokra is szükséged lesz, saját érdekedben, illetve egy esetleges ellenőrzés esetén.

Munkavédelem 

Szükséges munkavédelmi szakember segítségét kérni, aki elkészíti a szalon adottságainak megfelelően a munkavédelmi oktatási jegyzőkönyvet és oktatóanyag, ez különösen fontos, amikor alkalmazottak is dolgoznak a szalon területén. Készen is lehet venni, általában A4-es méretű és kék színű vagy Pátria papírnál narancssárga.  

Ide kapcsolódik még a kémiai kockázatértékelési jegyzőkönyv, mely a szalonban alkalmazott vegyszerekkel készít felhasználási és kockázatvédelmi útmutatót. 

Ezeket általában a munkavédelmi szakember egyben megcsinálja.  Átlagára kb. 25 000 - 30 000 Ft.  

Érintésvédelem

Az üzletben elektromos eszközök, konnektorok és berendezésekkel dolgozol, ezért az érintés védelemről is gondoskodni kell. Hivatalos villanyszerelő készíti el a dokumentációt, beméri az elektromos árammal üzemelő összes készülék feszültségét, majd ezekről kiállít egy dokumentációt. 

Az érintésvédelmi jegyzőkönyvet az üzlet területén kell tartanod és évente 1 alkalommal kötelező felülvizsgálni! Átlagosan 10-15 000 Ft körüli összeg.

Balesetvédelem 

Abban az esetben ha szintkülönbség, lépcső is van kialakítva, láthatósági matricával kell felhívni a figyelmet rá! A jól ismert “Vigyázz lépcső!” vagy “Vigyázz küszöb!”figyelmeztető feliratokat mindenki ismeri. 

Tűzvédelem 

Üzlettől, és ott dolgozók létszámától függően a tűzvédelmi szakembert is meg kell keresni , például a tűzoltó készülék elhelyezése valamint a tűzveszélyes anyagok tárolása miatt. 

Ha nem előírás egy egyszerű halonnal oltó készülék mindenképp javaslunk az üzlet jól látható könnyen megközelíthető pontjára elhelyezni, pár ezer forint életet menthet! 

Fluoreszkálós fali matricát vagy táblát is kötelező elhelyezni a poroltó készülék fölé. Átlagosan 180-210 cm közötti magasságban érdemes elhelyezni, jól látható és hozzáférhető helyen, tilos takarásban lenni(pl: fogas előtte van)! 
Poroltó készüléket évente kötelező felülvizsgálni!

 

Egészségügyi doboz 

Az üzletben egy egészségügyi dobozt is el kell helyezni jól látható és hozzáférhető helyen. Erre külön kijelölt “helyet” kell fenntartani az üzlet területén és felelős személynek is kell lenni, aki egy esetleges probléma esetén tudja, hogy mit kell tenni. 

“I” típusú mentőláda kisvállalkozások részére 30 főig tökéletes választás, körülbelül 8500-9000 Ft-ba kerül. 

Üzemorvosi vizsgálat 

Munkaegészségügyi alkalmassági vizsgálatra üzemorvost kell felkeresni alkalmazottak esetén, évente 1 alkalommal felülvizsgálat szükséges. Átlagosan 8 000 Ft /fő/év árral számolhatsz, alkalmazotti jogviszony esetén szükséges.

Adatvédelmi nyilatkozat 

Alkalmazottak részére 

A matricát már említettük, hogy a bejáratnál el kell helyezni. A szalonban dolgozókat tájékoztatni kell az üzletben található biztonságtechnikai rendszerről és annak céljáról, adatvédelmi hozzájárulási nyilatkozatot szükséges velük kitölteni.

Vendégek részére 

Amennyiben vendégekről bármilyen adatot tárolsz pl:. telefonszám, diagnosztizálására készített munkát  segítő nyilvántartás, akkor arra is adatkezelési tájékoztatót kell készíteni. segíthet benne adatkezeléssel foglalkozó ügyvéd, többnyire már kész verziók  is elérhetőek az interneten.

 

8. Öszefoglaló

Most már minden készen áll! 

Így koncentrálhatunk az áru-és anyagbeszerzésre, belső dekorációra, szalon berendezésére, takarításra. 

Amikor elindítunk egy új vállalkozást mindent  megpróbálunk megtenni a vendégszám növelése érdekében. Sokszor látjuk, hogy gyermek sarkot alakítanak ki, kisgyermekes anyukák kiszolgálására. Nagyon szép kezdeményezés, viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy vegyszerekkel dolgozunk, gondoskodjunk arról, hogy valóban gyerekbaráttá alakítsuk akkor az üzletünket! 

Első olvasásra lehet kicsit soknak tűnik, de semmiképp ne riasszon vissza , inkább nyugalommal fogadd, hogy kaptál egy útmutatót ami segítségedre lesz egy szuper mindennek eleget tevő szalon megnyitásához!

 

 

Az aktuális jogszabályokról tájékozódj az illetékes Kormányhivatalnál!

 

Források: az információk többféle internetes cikk alapján lettek összeszedve!

A fejlődés jelentőssége

Szeretném megmutatni Nektek Szakoktatói Szakdolgozatom egy részletét, melyben szerintem sok érdekesség, tanulság van.

Remélem tetszeni fog ez a cikk, várom véleményeiteket!

 

 

A FEJLŐDÉS JELENTŐSSÉGE

 

A műkörmös továbbképzések fontossága

 

Szakmánkat hetente rengeteg kollega és kollegina szerzi meg, a piac telítve van, szó szerint minden sarkon műkörmös szalonok találhatóak. Sokan könnyű pénzszerzési lehetőségnek gondolják – habár nem az – sokan pedig unalomból, esetleges „B” tervként tanulják meg az alapokat. Itt kezdődik elsősorban a probléma, mivel a műkörmös szakemberek nagy százaléka megelégszik azokkal a tanultakkal, amit a vizsgáig sajátítottak el. Sok esetben ez is elég lenne, amennyiben kisebb igényű vendégkört szeretnének, vagy nincs meg a fejlődés utáni vágyuk. De az OKJ, vagy az alap tanfolyam nem elég!

Véleményem szerint az alapoktatás nem nyújt elég biztos, elég stabil alapot. Az előkészítés sok esetben felületes, a reszelési módszereket sem lehet néhány alkalom alatt megtanulni, illetve az anyagok sokoldalúságát sem lehet belesűríteni egy ilyen rövid időintervallumba.

Sajnos az átlagember szemében még mindig nem elég értékes egy kéz- vagy lábápoló végzettség. Sokan lealacsonyítanak, vagy nem tartják igazi szakmának – véleményem szerint ez ennek a hozzáállásnak is köszönhető. Külső szemmel valóban nem mindenki látja a minőségi és a „sufnis” szolgáltatás között a különbséget.

Én hamar a továbbképzések megszállottja lettem, egyszerűen nem tudok betelni velük. Vágyok mindig újat tanulni, várom az új kihívásokat! Szerintem ez is – akárcsak a körmözés, a versenyzés – valamilyen szinten függőséget okoz.

 

 

 

Az előkészítés mindennek a biztos alapja. Fontos tudnunk, hogy a körömlemez sérülékeny, akár maradandó károsodást is okozhatunk, ha nem megfelelően késztünk elő. Ezekre ugyan felhívják figyelmünket, de sokszor nem eléggé – rengeteg modell szenvedi meg az első szárnypróbálgatásokat. Másik oldalról, habár több esetben túlzásba viszik az előkészítést, sokszor viszont kevés, felületes, így okozva fellevegősödést – nem lesz tartós az adott munka.

Ezért is fontos ellátogatnunk továbbképzésekre, hiszen ott akár egyénileg, akár csoportosan, de egy adott témakörre fókuszálnak az oktatók, így abban a tananyagban - sok gyakorlással - profivá válhatunk.

 

A továbbképzések

 

A technikai továbbképzések talán a legfontosabbak, hisz szép, tartós alap nélkül nem lesz soha igazi a munkánk. Senki sem szeretne egy egyenetlen felületű, formátlan szettet, hiába van rajta a minta tökéletesen megfestve, ha az két nap után szó szerint leesik a körmünkről. Ezen oktatások során megtanulhatjuk, hogyan maradjon statikailag stabil az adott körömforma, ne repedjen be, vagy váljon fel a hétköznapi munka során, vagy hogyan korrigáljunk egy-egy deformitást. Így egyből keresettebb szolgáltatók leszünk, hisz nem mindenki tud sok esetben korrekciózni, vagy egy extrém formát tartósan viselhetően elkészíteni. Érdemes egyéni képzéseken is részt venni, hiszen ott csak egy emberre fókuszál az oktató, így az esetleges hibákat látja, és ki tudja javítani. Sokkal tömörebb tananyagot tud átadni néhány óra keretein belül, mint egy 20-30 fős órán, ahol minden tanulóra egyszerre kell figyelnie. Ezek mellett részletesebb anyagismeretet sajátíthatunk el, többféle márkát, tulajdonságú anyagot és eszközt próbálhatunk ki, az oktató több éves tapasztalatai alapján. Ezek mellett sokszor olyan információkat kaphatunk, ami megkönnyíti hétköznapi szalonmunkánkat, mivel az oktató az évek során ezeket tapasztalatból tudja elmondani számunkra. Ezek lehetnek hétköznapi praktikák a vendégek kezelésével kapcsolatban, a munkarend kialakításával, vagy az időpontok kiosztásával, esetleg a problémás esetek elkerülésével, megelőzésével kapcsolatos információk. Nem csak gyorsabb lesz a szalon munkánk, de precízebb, tartósabb és ezek mellett, ezek által könnyebb is.

Vannak olyan oktatások is, amik a marketingre vannak hangolva, vagy vállalkozásunk létrehozásával, mai modern világunkban pedig ez is igazán fontos. A közösségi médiában meg kell jelennünk, fel kell hívnunk magunkra a figyelmet, hisz elveszünk a tömegben. Fontos a határozott, magabiztos megjelenés, lehetőleg minél több minőségi referenciával.

Ezek mellett olyan oktatás is létezik, ahol a szalon munkával kapcsolatos kérdéseinket tehetjük fel, az adott oktató tapasztalataira alapozva.

A munkavédelem is nagyon fontos, az alapokat megtanuljuk szakmánk megszerzése során, de van rengeteg praktika, amivel még könnyebb lehet az adott folyamat, vagy még hatékonyabb védelmi módszereket tanulhatunk. Sok kolléga és kollegina tapasztal idővel allergiás nehézségeket vagy izületi, vagy izomzati fájdalmakat, ezek elkerülésében is segíthet egy tapasztalt oktató.

 

Ha már a technikai részt elsajátítottuk, akkor jöhet a díszítés. Manapság sok vendég elvárja, hogy naprakészek legyünk, nyitottak. Az újdonságokat ők is felfedezik a közösségi médiában, így érdemes folyamatosan fejleszteni magunkat. Rengeteg anyag van, amit talán nem lenne nehéz használni, mégsem tudjuk, hogyan álljunk neki. Ezeket sokszor workshopok vagy bemutatók keretein megismerhetjük ugyan, de elsajátítani még nem elég. Természetesen mindenkinek szíve joga kísérletezni, és sokszor sikerrel járunk, de ha valaki még nem jutott el egy bizonyos szintig, egy oktató mellett nem csak a technikát tanulhatja meg, de önbizalmat is szerezhet, és a magabiztosság is nagyon fontos szakmánkban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Képeken mellékeltem motivációként a saját fejlődésemet, hiszen első évemben nem igazán jártam oktatásokra, azt hittem, amit meg tudok valósítani, az elegendő, és hosszútávon jöttem rá, nem vagyok elégedett sem a technikai, sem a díszítés részével. Ezek után több mint 70 továbbképzésre mentem el az utóbbi években, volt, ami csoportos és volt, ami egyéni volt, a legtöbb személyesen, de sok online történt.

A képeken látszik, hogy teljesen más minőségű anyagokkal dolgozom, többet árnyékolok, és határozottan javult a vonalvezetésem. Ugyanakkor még mindig azt gondolom, van hová fejlődnöm, hiszen a mi szakmánk ilyen – folyamatos tanulást igényel.

 

 

 

Versenyzés

Sok szakembert nem érdekli különösebben a versenyzés világa. Pedig sok-sok lehetőséget rejt.  Nem csupán az eredmények számítanak, hanem a munka elkészítése által született tapasztalat és a saját fejlődésünk közben. Rengeteg fejlődési lehetőséget rajz egy versenyen való részvétel – legyen az online, vagy élő. Első sorban a pontosságunk, precizitásunk számít, hiszek centivel, vonalzóval törekszünk megépíteni a tökéletes körmöket – mind statikailag, mind esztétikailag. Így fejlődik a szemmértékünk is, a szépérzetünk is és rutinosabbak leszünk már, e segédeszközök nélkül is a szalonmunkánk során. Gyorsaságunk szintén kulcsfontosságú, főleg élő versenyszámok során, itt a sok gyakorlás által rövidülhet az elkészítési idő, így nem csak szebb, jobb, de gyorsabb is lesz munkánk. Ezek mellett mindig változatos témák vagy anyagok használata kötelező, így az agyunkat is edzésben tartjuk, sok-sok kreatív ötletünk lesz, vagy több helyről inspirálódunk a folyamat közben, így vendégeinknek számára is több ötletünk lesz. Az egyedi körmöket pedig sok ember szereti – így még jobban belophatjuk magunkat vendégkörünk szívébe.

 

 

 

Amikor végre eléred a céljaid

Az évek során, rengeteg versenyen részt vettem – eleinte mind sikertelen próbálkozásnak tűnt. Megszámlálhatatlan pénz és energia fekszik az anyagokban, képzésekben, vagy azokban a munkákban, amelyek nem értek el helyezést. De nem adtam fel, láttam a hibáim, illetve kikértem nálam tapasztaltabb kolleginák, oktatók véleményét, tanácsait. Amiben gyengébb voltam, olyan képzésekre mentem elsősorban, majd több év után először sikerült a StudioFlash Műkörmös Maratonon, Plakátfotó Bajnokságon a Közönség díjat elhoznom. Ez volt az a pont, amikor megtört a jég! Megkönnyebbültem, bár utólag – mint minden egyes munkámban – rengeteg hibát látok abban az első díjazott körömben is. Azóta sikerült többszörösen is elérnem a céljaim, dobogós helyezéseket magyar és nemzetközi versenyeken is. De még mindig azt gondolom, van hova FEJLŐDNI!

Hisz ez egy ilyen szakma. Ezek mellett mindig lesznek nagyobb és nagyobb kihívások, alig várom őket!

 

 

 

Összegezve


Nem csupán munkánk minősége érdekében érdemes továbbképzésekre járni, rengeteg újdonságot, új anyagot ismerhetünk meg – több lehetőségünk van utána választani. Extrém formákat, díszítések tanulhatunk, amik még egyedibbé tehetnek, még csábítóbbá a potenciális vendégek szemében. Tanulhatunk bővebben a munkavédelemről – saját egészségünk érdekében. Jobban belemerülhetünk a vendégek kezelésének praktikáiba – a stressztől mentes életmód érdekében, és a hosszú távú, biztos vállalkozás létrehozásának kérdéseire is válaszokat kaphatunk. Amit én tanácsolok:

SOHA ne add fel, VÁRD a kihívásokat, IRÁNYÍTSD te a jövőd, a fejlődésed!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy Evelin

Interjú

Anno, 2021. Június 27-én készült velem egy interjú. Már azóta sok minden változott, de szeretném megosztani Veletek, hátha motiváló lesz számotokra!

 

HOGYAN VÁLHATSZ KIEMELKEDŐ SZAKEMBERRÉ? SZERINTEM E CIKKBEN MEGKAPOD AZ ÖSSZES VÁLASZT RÁ.
Interjú Nagy Evelinnel

A közösségi hálón az egyik csoportban futottam bele elképesztő különleges és óriási műkörmök fotóiba. Nagyon felkeltették az érdeklődésem, hisz a mindennapokban nem látni ilyet, és élőben sem láttam még ehhez hasonló körmöket. Szerintem irtó izgi! Nem hagyott nyugodni és utána jártam, milyen aprópóból készülnek az efajta alkotások és kinek a nevéhez köthető. A nagy kutatómunkámban leltem rá a CreatEve Salonra, aki mögött Nagy Evelin kézápoló és műköröm építő, 2021 óta Kozmetikus, Sminktetováló és Szemöldök Stylist áll, Mosonmagyaróvárról. Így kifaggattam kicsit Evelint a munkájáról és erről a vonalról... :)

 

 

Honnan ered a név és mivel foglalkozol pontosan? 
 
,,CreatEve Salon - mint Kreatív, illetve az Eve végződés az Evelinből merítve. Egyedi gél lakkok és műkörmök építése a fő szakmám, műkörmösök oktatása, továbbképzése, illetve Sminktetoválás
 
Az OKJ előtt sosem fogtam még ecsetet, egy gél lakkozást sem készítettem még el, a porcelán por fogalmát sem ismertem. Néhány hét után egyből beleszerettem a szakmába. Hamar kiderült, a díszítéshez igenis van érzékem. A 6 napos munkarendben sikerült elég rutint szereznem, fejlesztenem magam, lecsökkenteni a munkafolyamatok időintervallumát. Mindig lelkes voltam, motiváltan ébredtem minden nap, várva az aktuális kihívásokat." 
(Na ezt olvasva végig rázott a hideg... mert hát hogyan is képzelnénk el álmaink hivatását? Pontosan így! Mikor alig várod a következő munkanapod, hogy ismét valami egyedit alkothass, szenvedéllyel tegyél le valamit az asztalra) 
 
,,Aztán ez nem volt elég, többre vágytam. Nem akartam a megszokott, "piros gél lakk egy óra alatt" szalonban megöregedni.
Így jött a CreatEve név, a kreativitásra utalva."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Mióta dolgozol ebben a szakmában és mi a legfontosabb számodra benne? 
 
- ,,Egyediségre törekedtem mindig. 2017 év vége óta vállalkozom. Saját szalonomat 2018 októberében nyitottam, melyben máig tevékenykedem. Egy otthonos, modern kis körmös kuckót szerettem volna, ahol a vendégeim azt kapják, amit máshol nem. Törekedtem arra, hogy mindig a legújabb trendnek és technikai elvárásoknak megfeleljek, sokrétű díszítő kelléket, és hatalmas színválasztékot biztosítsak. Mindezt márka függetlenül."
 
 
Mi a fő irányvonal a vállalkozásodban?
 
- ,,Az egyedi, kézzel festett mintás körmökkreatív, nem mindennapi díszítések
 
gél lakk az erősségem, a Köröm Olimpián (nemzetközi műkörmös verseny) II. helyezést sikerült elérnem ebben a kategóriában. Ezek mellett díszítő oktatásokat szeretek tartani a legjobban, ahol egyedi festési technikákat taníthatok.
 
Közel 70 tovább képzésen vettem már részt, csoportos, egyéni és online tanfolyamokon egyaránt. Sokféle, fajta, típusú és témakörű oktatáson estem át, így rájöttem mi az erősségem, mi a gyengeségem, hol tudok és kell fejlődnöm. Ez az, ami előre hajt. Egyre több szakmabeli kolléga es kollegina lép színre, így törekedni kell kitűnni a tömegből, alázattal lenni, időt, energiát, pénzt belefektetni, hisz egy befektetésnek meg lesz a gyümölcse.
 
Imádok versenyezni, és kimozdulni a komfort zónámból, nem hétköznapi alkotásokat készíteni. A versenyzés világában rengeteg tapasztalatot szerezhetsz, amit szalon munkád alatt is hasznosíthatsz. Első sorban ez motivált, majd rájöttem, mennyire vonz, hogy valami nem hétköznapit alkossak. Volt, hogy több napon át készült egy-egy munka, volt, hogy elölről kellett kezdenemTermészetesen voltak mélypontok. De utána egyre jobban és jobban teljesítesz. Az online versenyek voltak az első megmérettetések, itt nem számított az elkészítési idő. Hetekig gyakoroltam, mielőtt megszületett a számomra tökéletes szett. Új technikákat, szín kombinációkat, díszítő elemeket találtam ki. Így az elkészítési időm is javult, és a fantáziámat is edzésben tartottam. A versenydrukk, a helyszíni izgalmak felbecsülhetetlen érzések, magad is rájössz, hogy teljesítesz stresszhelyzetben, csak a javadra válhat minden szempontból.
 
 
Jelenleg Online oktatással is foglalatoskodok a versenyzés és a szalonmunka mellett. Ha te is szeretnél kitűnni a tömegből, akkor tanulj velem!
 
 
CreatEve Nails - mint 'kreatív', egyediség, fantázia, ötletesség. Erre próbálom motiválni az általam tanított kollégáinkat, hogy merjenek különlegesek lenni! Igyekszem ezt a tudást a tőlem telhető legjobb módon átadni."
 
 
Milyen szép gondolat is ez.. én is mindig erre fókuszálok sminkelés során! Merj más lenni, merj egyedi, különleges lenni! Hiszen nem vagyunk egyformák! Hangsúlyozzuk mitől különbözünk egymástól? Miért ne tennénk? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Láttam az oldaladon nagyon óriás körmöket. Ezeket hová használják az emberek? Csak versenyekre készülnek? Ez már köröm művészetnek minősül, igaz?
 
- ,,Ezek az óriási körmök csupán a versenyre készülnek el, utána általában leszedjük őket. Sokszor 8-10 órán keresztül, de akár napokig is készül egy-egy műalkotás, egyáltalán nem a hétköznapi életre vannak tervezve. Volt olyan munkám, amin 4 napon keresztül dolgoztam, reggeltől estig." 
 
 
- Hogy lehet ezeket a különleges körmöket elkészíteni? Ez a szakmának egy másik ága vagy bárki meg tudja tanulni idővel, aki mélyen beleássa magát ebbe?
 
- ,,Gyakorlással sok minden elsajátítható, de sok idő és türelem kell a fejlődéshez, évek, mire valaki eljut egy bizonyos szintre. Mindig van mit tanulni, mindig van egy tovább képzés, amire az ember el szeretne jutni, ez egy örök folyamat. Úgy gondolom, aki elég kitartó, az eléri majd a céljait, de kell némi szépérzék és tehetség is, kézügyesség nélkül sajnos necces."
 
 
 
 
 
 
 
 
- Írnál erről a versenyről néhány információt számunkra?  Szoktak nálad lenni máskor is ilyen versenyek?
 
- Tavaly volt az első online verseny, a covid miatt. Szerettük volna megmozgatni a bezárt szalonok körmöseit, hogy alkossanak valami csodát, a nehéz helyzetben is. Rengetek támogatónk volt, a főnyeremény egy műkörmös asztal volt, beépített porelszívóval, de úgy, mint idén, ajándékcsomagok is vártak a nyertesekre. Ez egy márkafüggetlen verseny, a szakmai zsűri által adott pontszámok alapján voltak a nyertesek kihirdetve, illetve a közösségi oldalakon zajlott közönség szavazás is, ahol a lájkok száma döntött. Kezdők és profik számára is volt idén külön kategória, így bátran nevezhetett bárki! Nem szeretnénk szoros szabályokat, versenykiírást, a lényeg, hogy szárnyalhasson a fantáziánk! 
 
 
 
 
 
 
 
Csodálattal olvasom az ilyen nagyszerű szakemberek életútját, munkásságát, gondolatait! Le a kalappal Evelin a rengeteg tanulásod, kitartásod, lelkesedésed és alázatod iránt! Ha ilyen maradsz végig, azt hiszem elég nagy példaképpé válsz a szakmádban! További sikereket kívánok neked ez a pályán!
 
Nézd meg a fotón, milyen csodát alkotott Evelin a szemöldöktetoválás területén is! Most lehetőséged van neked is kedvezményes áron elérni e szolgáltatását! Biztos lehetsz benne, hogy jó kezekbe kerülsz! ;)
 
 
Facebook : CreatEve Salon 
Instagram : @createvelin 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Forrás:
https://minden-ami-smink.blog.hu/2021/06/27/hogyan_valhatsz_kiemelkedo_szakemberre_szerintem_e_cikkben_megkapod_az_osszes_valaszt_ra


Infók

© 2017 CreatEve -  9200 Mosonmagyaróvár
createvelin@outlook.hu
+36203205669 
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input