Interjú

Anno, 2021. Június 27-én készült velem egy interjú. Már azóta sok minden változott, de szeretném megosztani Veletek, hátha motiváló lesz számotokra!

 

HOGYAN VÁLHATSZ KIEMELKEDŐ SZAKEMBERRÉ? SZERINTEM E CIKKBEN MEGKAPOD AZ ÖSSZES VÁLASZT RÁ.
Interjú Nagy Evelinnel

A közösségi hálón az egyik csoportban futottam bele elképesztő különleges és óriási műkörmök fotóiba. Nagyon felkeltették az érdeklődésem, hisz a mindennapokban nem látni ilyet, és élőben sem láttam még ehhez hasonló körmöket. Szerintem irtó izgi! Nem hagyott nyugodni és utána jártam, milyen aprópóból készülnek az efajta alkotások és kinek a nevéhez köthető. A nagy kutatómunkámban leltem rá a CreatEve Salonra, aki mögött Nagy Evelin kézápoló és műköröm építő, 2021 óta Kozmetikus, Sminktetováló és Szemöldök Stylist áll, Mosonmagyaróvárról. Így kifaggattam kicsit Evelint a munkájáról és erről a vonalról... :)

 

 

Honnan ered a név és mivel foglalkozol pontosan? 
 
,,CreatEve Salon - mint Kreatív, illetve az Eve végződés az Evelinből merítve. Egyedi gél lakkok és műkörmök építése a fő szakmám, műkörmösök oktatása, továbbképzése, illetve Sminktetoválás
 
Az OKJ előtt sosem fogtam még ecsetet, egy gél lakkozást sem készítettem még el, a porcelán por fogalmát sem ismertem. Néhány hét után egyből beleszerettem a szakmába. Hamar kiderült, a díszítéshez igenis van érzékem. A 6 napos munkarendben sikerült elég rutint szereznem, fejlesztenem magam, lecsökkenteni a munkafolyamatok időintervallumát. Mindig lelkes voltam, motiváltan ébredtem minden nap, várva az aktuális kihívásokat." 
(Na ezt olvasva végig rázott a hideg... mert hát hogyan is képzelnénk el álmaink hivatását? Pontosan így! Mikor alig várod a következő munkanapod, hogy ismét valami egyedit alkothass, szenvedéllyel tegyél le valamit az asztalra) 
 
,,Aztán ez nem volt elég, többre vágytam. Nem akartam a megszokott, "piros gél lakk egy óra alatt" szalonban megöregedni.
Így jött a CreatEve név, a kreativitásra utalva."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Mióta dolgozol ebben a szakmában és mi a legfontosabb számodra benne? 
 
- ,,Egyediségre törekedtem mindig. 2017 év vége óta vállalkozom. Saját szalonomat 2018 októberében nyitottam, melyben máig tevékenykedem. Egy otthonos, modern kis körmös kuckót szerettem volna, ahol a vendégeim azt kapják, amit máshol nem. Törekedtem arra, hogy mindig a legújabb trendnek és technikai elvárásoknak megfeleljek, sokrétű díszítő kelléket, és hatalmas színválasztékot biztosítsak. Mindezt márka függetlenül."
 
 
Mi a fő irányvonal a vállalkozásodban?
 
- ,,Az egyedi, kézzel festett mintás körmökkreatív, nem mindennapi díszítések
 
gél lakk az erősségem, a Köröm Olimpián (nemzetközi műkörmös verseny) II. helyezést sikerült elérnem ebben a kategóriában. Ezek mellett díszítő oktatásokat szeretek tartani a legjobban, ahol egyedi festési technikákat taníthatok.
 
Közel 70 tovább képzésen vettem már részt, csoportos, egyéni és online tanfolyamokon egyaránt. Sokféle, fajta, típusú és témakörű oktatáson estem át, így rájöttem mi az erősségem, mi a gyengeségem, hol tudok és kell fejlődnöm. Ez az, ami előre hajt. Egyre több szakmabeli kolléga es kollegina lép színre, így törekedni kell kitűnni a tömegből, alázattal lenni, időt, energiát, pénzt belefektetni, hisz egy befektetésnek meg lesz a gyümölcse.
 
Imádok versenyezni, és kimozdulni a komfort zónámból, nem hétköznapi alkotásokat készíteni. A versenyzés világában rengeteg tapasztalatot szerezhetsz, amit szalon munkád alatt is hasznosíthatsz. Első sorban ez motivált, majd rájöttem, mennyire vonz, hogy valami nem hétköznapit alkossak. Volt, hogy több napon át készült egy-egy munka, volt, hogy elölről kellett kezdenemTermészetesen voltak mélypontok. De utána egyre jobban és jobban teljesítesz. Az online versenyek voltak az első megmérettetések, itt nem számított az elkészítési idő. Hetekig gyakoroltam, mielőtt megszületett a számomra tökéletes szett. Új technikákat, szín kombinációkat, díszítő elemeket találtam ki. Így az elkészítési időm is javult, és a fantáziámat is edzésben tartottam. A versenydrukk, a helyszíni izgalmak felbecsülhetetlen érzések, magad is rájössz, hogy teljesítesz stresszhelyzetben, csak a javadra válhat minden szempontból.
 
 
Jelenleg Online oktatással is foglalatoskodok a versenyzés és a szalonmunka mellett. Ha te is szeretnél kitűnni a tömegből, akkor tanulj velem!
 
 
CreatEve Nails - mint 'kreatív', egyediség, fantázia, ötletesség. Erre próbálom motiválni az általam tanított kollégáinkat, hogy merjenek különlegesek lenni! Igyekszem ezt a tudást a tőlem telhető legjobb módon átadni."
 
 
Milyen szép gondolat is ez.. én is mindig erre fókuszálok sminkelés során! Merj más lenni, merj egyedi, különleges lenni! Hiszen nem vagyunk egyformák! Hangsúlyozzuk mitől különbözünk egymástól? Miért ne tennénk? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Láttam az oldaladon nagyon óriás körmöket. Ezeket hová használják az emberek? Csak versenyekre készülnek? Ez már köröm művészetnek minősül, igaz?
 
- ,,Ezek az óriási körmök csupán a versenyre készülnek el, utána általában leszedjük őket. Sokszor 8-10 órán keresztül, de akár napokig is készül egy-egy műalkotás, egyáltalán nem a hétköznapi életre vannak tervezve. Volt olyan munkám, amin 4 napon keresztül dolgoztam, reggeltől estig." 
 
 
- Hogy lehet ezeket a különleges körmöket elkészíteni? Ez a szakmának egy másik ága vagy bárki meg tudja tanulni idővel, aki mélyen beleássa magát ebbe?
 
- ,,Gyakorlással sok minden elsajátítható, de sok idő és türelem kell a fejlődéshez, évek, mire valaki eljut egy bizonyos szintre. Mindig van mit tanulni, mindig van egy tovább képzés, amire az ember el szeretne jutni, ez egy örök folyamat. Úgy gondolom, aki elég kitartó, az eléri majd a céljait, de kell némi szépérzék és tehetség is, kézügyesség nélkül sajnos necces."
 
 
 
 
 
 
 
 
- Írnál erről a versenyről néhány információt számunkra?  Szoktak nálad lenni máskor is ilyen versenyek?
 
- Tavaly volt az első online verseny, a covid miatt. Szerettük volna megmozgatni a bezárt szalonok körmöseit, hogy alkossanak valami csodát, a nehéz helyzetben is. Rengetek támogatónk volt, a főnyeremény egy műkörmös asztal volt, beépített porelszívóval, de úgy, mint idén, ajándékcsomagok is vártak a nyertesekre. Ez egy márkafüggetlen verseny, a szakmai zsűri által adott pontszámok alapján voltak a nyertesek kihirdetve, illetve a közösségi oldalakon zajlott közönség szavazás is, ahol a lájkok száma döntött. Kezdők és profik számára is volt idén külön kategória, így bátran nevezhetett bárki! Nem szeretnénk szoros szabályokat, versenykiírást, a lényeg, hogy szárnyalhasson a fantáziánk! 
 
 
 
 
 
 
 
Csodálattal olvasom az ilyen nagyszerű szakemberek életútját, munkásságát, gondolatait! Le a kalappal Evelin a rengeteg tanulásod, kitartásod, lelkesedésed és alázatod iránt! Ha ilyen maradsz végig, azt hiszem elég nagy példaképpé válsz a szakmádban! További sikereket kívánok neked ez a pályán!
 
Nézd meg a fotón, milyen csodát alkotott Evelin a szemöldöktetoválás területén is! Most lehetőséged van neked is kedvezményes áron elérni e szolgáltatását! Biztos lehetsz benne, hogy jó kezekbe kerülsz! ;)
 
 
Facebook : CreatEve Salon 
Instagram : @createvelin 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Forrás:
https://minden-ami-smink.blog.hu/2021/06/27/hogyan_valhatsz_kiemelkedo_szakemberre_szerintem_e_cikkben_megkapod_az_osszes_valaszt_ra


Infók

© 2017 CreatEve -  9200 Mosonmagyaróvár
createvelin@outlook.hu
+36203205669 
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input