MOTIVÁCIÓ a versenyzésről‼️

VIGYÁZAT‼️HOSSZÚ LESZ!

MOTIVÁCIÓ a versenyzésről‼️

 

Ígértem egy bővebb beszámolót a versenyekről… 

 

2017ben vizsgáztam, de előtte sose fogtam még körmös ecsetet a kezemben. Nem tudtam miből áll gél lakkozni, vagy körmöt építeni. Rajzolni, festeni mindig is szerettem, de teljesen más volt kicsiben, íves felületeken, új típusú anyagokkal, eszközökkel…

Alkalmazottként helyezkedtem el, ahol tanulhattam az ottani kollegináktól, sokat fejlődtem, de lassan. Aztán szembejött velem egy körmös verseny az egyik termékmagazinban.

Első versenyem ONLINE volt, ahol szalonkörmöt kellett díszíteni🫣 tapasztalat nélkül, pár hetes vizsga után… 

Egy épített körmöt készítettem, unikornis festéssel, de nagyon kezdő munka volt, szabálytalan formával, se a minta, se a díszítés nem volt összhangban, a kompozíció pedig gyatra volt..😅 Érthető volt, miért nem értem el helyezést, láttam a hibáim, de nem tudtam, hogyan javítsak rajtuk.

Elkövettem azt a hibát, hogy először díszítő továbbképzéseken vettem részt, és nagyon jól fejlődött a festési tudásom, de hiába, amíg az alap köröm dimbes-dombos volt, és még csak tartós sem…

Aztán egy év múlva rágyúrtam a technikai részre. Szalon alapok, reszeléstechnika, no file anyagterítés… Egyre szebb, precízebb és tartósabb munkákat adtam ki a kezemből, bepróbálkoztam néhany online versennyel, de mind eredménytelenül. Az alapokkal már nem volt gond, de nem tudtam, mire kell figyelnem a versenyeken, mire adnak pontot, vagy épp mire vonnak le,

vagy hogy el lehet kérni a pontozólapot - amiből sokat tanulhattam volna önállóan is.

Nyilván online a legegyszerűbb elkezdeni versenyezni, hisz nem kell utazni, nem kell időre elkészíteni az adott munkát, ráérsz, újra tudod kezdeni, de személyes versenyeknél gyorsabb a fejlődés, a pontozólapok alapján látod, hol kell igazán fejlődnöd, kikérheted akár a szakmai zsűri véleményét, stb. tanulhatsz belőle rengeteget!

Elkezdtem versenyfelkészítő tanfolyamokat kutatni, majd elmentem gél lakk, pink&white, tipbox, portré-festés, később extrém körmös képzésekre, táborokba, egyéni képzésekre… Mondanom sem kell, egy valag pénz volt, de minden hónapban ezt befektetésnek éreztem, hisz meg fog térülni ez nekem. Így is lett!

 

Első személyes részvételű versenyemen sikerült a 3. helyet elhozni, és akkor tett a versenyzés igazán függővé, hisz volt eredménye az addigi munkának!

Láttam a pontozólapon mire vontak le, mire kaphattam volna többet, min kell javítanom. Nem volt megállás, online és személyesen is elmentem mindenre, amire csak lehetett, vadásztam a versenyekre!

Teljesen függő lettem, kellett az újabb és újabb, egyre nagyobb kihívás! 

Éveken át, minden versenyen 3. és 2. helyezést sikerült elérni, ami jól esett, hisz mindig volt eredmény, dobogóra álltam, sosem jöttem haza üres kézzel, mégis hiányzott az első hely. Amikor csak 1-2 ponton múlik…

 

Ekkor listát írtam a céljaimról. Nem akartam beleőszülni sem, és anyagilag is egyre megterhelőbb volt fizetni a nevezési díjakat, utazási költségeket.

 

Szerettem volna

-első lenni egy magyar országos szintű versenyen

-első lenni egy nemzetközi szintű versenyen

-kijutni a körömolimpiára

-és egyszer elnyerni az év műkörmöse díjat

 

Miután ezeket kitűztem, további egyéni képzéseken vettem részt a nagy versenymúlttal rendelkező példaképeimtől, a legjobbaktól, akik ezeket már elérték.

Több, mint 70 (!!!!!!) továbbképzésen vettem részt!

Amellett, hogy a szalonmunkámban is rengeteget fejlődtem, az munkagyorsaságom is sokat javult, a folytonos időre való teljesítés miatt. Ha a versenydrukk alatt sikerül gyorsan, precízen dolgoznod, a szalonban már kisujjból fog menni.

 

Aztán sikerült a várva várt első hely, méghozzá nemzetközi szinten. Nagyon boldog voltam, el sem hittem, de így, automatikusan a többi versenyre már csak mester kategóriában indulhattam, az addigi haladó helyett. Ez kihívás volt, és némi keserűséggel töltött el az öröm mellett - nem így terveztem a sorrendet, de így alakult. Több próbálkozás ( és 2., 3. helyezés után) meg lett a hazai Első hely is, majd még néhány itthon és külföldön egyaránt. Az egyik munkámra kifejezetten büszke voltam, mert megkaptam a MAXIMUMÁLIS pontszámot, vagyis a zsűri kifogástalannak találta - ekkor elsírtam magam örömömben. Ez volt az egyik legbiztosabb visszajelzés, hogy valamit jól csinálok, jó úton haladok. 

Aztán az egyik versenyen, sikerült támogatást nyernem az első helyezésemmel, amit a Londoni Körömolimpián lehetett felhasználni. Bevallom, utólag már tudom, töredékét sem fedezte az összeg, de több volt a semminél, így éltem a lehetőséggel, hisz nagy álmom volt. 120ezer Ft támogatást kaptam, amit mégegyszer nagyon köszönök, és hálás vagyok érte! Viszont a 3 nap 3 embernek (1 modellel), nevezési díjakkal, szállással, repjegyekkel, étel-ital és tömegközlekedéssel együtt 1 millió 100ezer Ft-ban állt meg. Tudtam, hogy nem lesz olcsó, de ha ezt előre tudom, lehet átgondolom😅 Utólag itt is ezer köszönet a férjemnek, aki kisegített, hogy az álmaim valóra váljanak, és támogatott mindenben, minden verseny során🥹💞

Nincs egy éve, és tisztán emlékszem az érzésre, hogy olyan nagy nevek között ülhettem, versenyezhettem, akiket csak Facebookról vagy Instagrammról ismerhettem eddig. Rettenetesen izgultam, előtte enni sem tudtam, mert mester kategóriában kellett indulnom, aminél nincs feljebb, olyanok között, akik 20-30 éves tapasztalattal rendelkeznek. Úgy éreztem, esélyem sincs, de azért reménykedtem, hisz fél évig kitartóan gyakoroltam a versenyszámokra. Aztán a nap végén, az eredményhirdetésen el sem hittem, amikor kimondták a nevem: 3. helyezés Gél lakk kategóriában, a mesterek között… ❤️ Fel sem fogtam, talán még ma is alig, hisz a hosszutávú legnagyobb célom értem el, és akkor úgy éreztem, minden pénz és energia megtérült, megállíthatatlan vagyok. 

Úgyhogy miután hazajöttem, tudtam, csak egy cél van a listán. Az addigi bizonytalanságom eltűnt, tudtam, hogy el akarom nyerni az Év műkörmöse díjat, és mindkét számra elkészítettem a posztert. Több, mint 20 centis, dupla reszeltmosolyvonalas extrém formát építettem, életem legidőigényesebb festéseivel, 6-6 óra volt mindkét körmön a realisztikus festés, ez volt az addigi legmelósabb körmöm, így a sík festéses számot kimaxoltam. Majd elfogyott az erőm, megbetegedtem. Napokig magas láz gyötört, de hátravolt a 3D szám. Közeledett a határidő, és a pláne az volt, hogy mivel allergiás vagyok a porcelánra, más-más alternatív megoldásokon kellett gondolkoznom. Igazi kihívás volt, saját formát kitalálni, változatos 3D technikákat alkotni, és mivel betegen készítettem a munka nagyrészét, nem is voltam vele igazán elégedett. Sikerült tüdőgyulladást kapnom, mikor már majdnem befejeztem, de folytatnom kellett, folytatni akartam, és megfogadtam, hogy utána pihenek. Miután beküldtem a munkákat, még 2 hétig haldokoltam - ezúton is kérlek benneteket, ne hajtsátok túl magatokat, mert nem érdemes minden áron - de nekem jól sült el a dolog, a díjátadóra rendbe jöttem, és én lettem 3D-ben az Év Műkörmöse….❤️

 

Sikerült egy éven belül MINDEN kitűzött célt teljesítenem, amit addig évekig nem, és csak FEJBEN kell ELHATÁROZNI! 

Mert bármi lehetséges, csak KITARTÁS kell hozzá és akaraterő!‼️❤️

Én most kicsit félretettem az ecsetet, a szalonmunkára fókuszálok, úgy érzem, akiknek bizonyítani akartam, bizonyítottam, de legfőképp MAGAMNAK sikerült. 

Most szeretnék a magánéletemre fókuszálni, spórolni a jövőben, hogy felújítsuk a nemrég vett kis házunkat!💞 És kipihenni a sok-sok izgalmat, megpróbáltatást…😌 

 

Jelenleg szeretném átadni a tudásom, tapasztalataim, hogyan érdemes elindulni a versenyzés világában, melyik számokon mire kell figyelni, mit kell csinálni, és hogyan kell felkészülni, elérni a kitűzött CÉLJAID!

Mind szalon, mind extrém számokban, és 2 tanulóm már 3 helyezést hozott el hazai és nemzetközi szinten, most Nekik örül a szívem!❤️

Mozdulj ki a komfort zónádból, ALKOSS nem hétköznapi CSODÁKAT! Hidd el, hosszútávon megéri!

 

Köszönöm ha elolvastad, örülök ha tanultál belőle, vagy épp ERŐT merítettél!❤️

HA pedig segítségre lenne szükséged, keress bizalommal!🥰

Csodaszép napot kívánok Nektek!

Evelin

 

Plusz egy kis motivációként az elért 

 

EREDMÉNYEIM:

 

2023.

Az Év Műkörmöse
Magyar Bajnokság Szalon Poszter II. helyezés
Magyar Bajnokság 3D Tipbox III. helyezés
Magyar Bajnokság Extrém Poszter V. helyezés

2022.

NailsLeague, Mayan Gold, Mexico, Poster Wedding manicure I. Helyezés,
NailsLeague, Mayan Gold, Mexico, Poster Fantasy I. Helyezés,
NailsLeague, Mayan Gold, Mexico, Poster Fashion I. Helyezés,
NailsLeague, Mayan Gold, Mexico, Poster French GelPolish I. Helyezés,
NailsLeague, Mayan Gold, Mexico, Poster Stiletto I. Helyezés,
NailsLeague, Mayan Gold, Mexico, One Tip Famous caracter I. Helyezés,
NailsLeague, Mayan Gold, Mexico, Grand Prix Cup Díj
NailArtists Hungarian Cup, Poszter III. Helyezés
Nailympia, GelPolish Manicure Div 3. (Master) III. Helyezés

Nailympia Mixed Media Tipbox V. Helyezés

Nailympia Joy of Nails VIII. Helyezés 

HOEC, Europe Cup, Plakát, I. Helyezés

International Nail Cup Poster Competition, Man Manicure Poster, 

Master, I. Helyezés

OMC Magyar Bajnokság, Extrém kategória, I. Helyezés
IEEBA Germany, Fantasy Poster I. Helyezés

Brilliant Cup, Dubai, Fantasy Poster, I. Helyezés

StudioFlash "Mesél az erdő" szalon kategória, II. Helyezés,

StudioFlash "Mesél az erdő" extrém kategória, II. Helyezés,

NailStar extrém poszter III. Helyezés,
BrillBird őszi Szalonköröm verseny II. Helyezés,

Hungarian Online NailCup, Plakát, III. Helyezés,

StudioFlash, Tavaszi zsongás, Szalon kategória, II. Helyezés

Los Angeles, Beauty Tournament, Phone case PRO, II. Helyezés

StudioFlash Körmösök Karneválja, szalon kategória, II. Helyezés 

3x StudioFlash Hét körme

 
2021.
Nailympia (KörömOlimpia) :
Gel polish manicure, Ezüstérem (II. helyezés), 
OMC Magyar Bajnokság, Szalon kategória, II. Helyezés, 
OMC Magyar Bajnokság, Extrém kategória, II. Helyezés, 
Nail Artists Hungarian Cup, Poszter III. Helyezés,
VIII. Niiza őszi online köröm díszítő verseny, különdíj
 
2020. 
Matyó kupa Mezőkövesd, Tipbox Mixed Media I. helyezett,
Nail Artists Hungarian Cup, Gél lakk kategória II. helyezett,
Tipbox Mixed Media III. helyezett
Online Tipbox Verseny IV. helyezés
 

2019.
StudioFlash II. Műkörmös maraton, Plakát verseny, Szüret témában II. Helyezés,
Nail Artists Hungarian Nail Cup, Plakát verseny, III. Helyezés,
StudioFlash Műkörmös Maraton, Plakátfotó Bajnokság, Közönség díj,
V. Niiza őszi online köröm díszítő verseny, különdíj,
Brillbird tavaszi online verseny: Különdíj,
VI. Niiza online köröm díszítő verseny, különdíj.
VII. Niiza online köröm díszítő verseny, különdíj.

 

 

 

 

 

 

Infók

© 2017 CreatEve -  9200 Mosonmagyaróvár
createvelin@outlook.hu
+36203205669 
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input