Beleegyező nyilatkozat

Kozmetikai/Sminktetoválást ismertető és beleegyező, jóváhagyó nyilatkozat

A tetoválást kizáró okok, kontra indikációk:

A külső látható okok, általában átmenetiek lehetnek, például a herpesz, anyajegy, szemölcs. A herpeszre való hajlamosság esetén javasolt a szájtetoválás előtt 4-5 nappal herpesz elleni gyógyszer szedése (pl. Telviran 800 mg.) és a tetoválást követő további 4-5 napig. 

Anyajegy vagy szemölcs esetében leveteti azt a Vendég, vagy igazolja a bőrgyógyásza által, hogy annak szövettana negatív, ellenkező esetben nem végzem el a tetoválást, illetve az érintett területet kihagyom, nem tetoválom.

Heges bőrfelületet bizonyos esetekben lehet tetoválni (atrófiás hegek), ezért minden eset egyedi, így külön elbírálást igényel.

Pigment rendellenességgel bíró bőrfelület bizonyos esetekben tetoválható, szintén minden eset egyedi elbírálást igényel, illetve bizonyos esetekben ragaszkodom a bőrgyógyász szakvéleményéhez!

Pszoriázisos (pikkelysömör) bőrfelület nem tetoválható.

Ekcémás bőrfelület nyugalmi időszakban tetoválható, viszont tudomásul kell venni, hogy a tetoválás kb. 1 év alatt kikopik.

Leégett, nap pirította bőrt nem lehet tetoválni.

Kérem a Vendéget szíveskedjen közölni, ha a tetoválandó bőrfelületen valamilyen rendellenességet, elváltozást észlel, illetve ha bármilyen gyógyszeres kezelés alatt áll. (antibiotikum, vérnyomáscsökkentő, antidepresszáns, stb.)

Megfázás, vagy más bekteriális fertőzés átmenetileg kizáró ok, gyógyulás után végezhető el a tetoválás.

Ha a kedves Vendég epilepsziában, vérzékenységben szenved, illetve vérhígító készítményt szed, vagy pacemakerrel rendelkezik, esetleg pszichés problémákkal küzd, a tetoválás nem végezhető el.

Az Aszpirin kúraszerű szedése is kizáró ok, mivel vérhígító hatása van.

Alkohol / kábítószer fogyasztása a kezelés előtt szigorúan TILOS!

Kemoterápia közben megengedett a tetoválás, de csak is a kezelőorvos írásos beleegyezésével végzem azt el!

Felhívom azon Vendégek szíves figyelmét, akik rákbetegségből gyógyultak, ha a nyirokcsomóikat, vagy azokból néhányat eltávolítottak, hogy ödémásodás esetén, a duzzanat előfordulhat, hogy csak nagyon lassan képes visszahúzódni, a hiányos nyirokkeringés miatt.

A magas vérnyomásban, vagy cukorbetegségben szenvedő Vendégeknek tudomásul kell venniük, hogy mivel a tetovált felület jobban vérezhet, így valószínűleg egynél több korrekcióra lesz szükségük. Illetve nehezebb lesz a sebgyógyulás és a tetoválás kb. 1-2 év alatt már kikopik bőrükből.

Terhesség esetén TILOS a tetoválás!

Szemhéjtetoválásnál kérem figyelembe venni, hogy lézeres látáskorrekciós műtét előtt 1 hónappal lehet tetováltatni, utána pedig fél évnek kell eltelnie. Szürke hályognál szintén fél év szükséges.

Zöld hályognál és glaukómánál nem lehet tetoválni.

Kötőhártya gyulladás esetén a teljes gyógyulást követően van mód a tetoválás elvégzésére. 

Szemhéjtetoválás előtt kérem a kontaktlencséket kivenni és már csak másnap behelyezni. Valamint műszempillákat a tetoválás előtt legalább két héttel eltávolíttatni!

Felhívom a Kedves Vendég figyelmét, hogy a sebgyógyulás gyorsításához Bioptron lámpát TILOS igénybe venni, mivel az egy polarizált fényt bocsát ki és beavatkozik a sebgyógyulás folyamatába.

Felhívom a Kedves Vendég szíves figyelmét, hogy az utolsó kozmetikai kezelésen sminktetoválás előtt maximum négy nappal szíveskedjen részt venni.

Sminktetoválás után két hétig NE végeztessen semmilyen kozmetikai kezelést, úgy, mint a szemöldök, szempillafestés, mivel súlyos allergiás reakciót idézhet elő, illetve kerülje a napfényt, szoláriumot, uszodát, szaunát, stb.

A tetoválást követő esetlegesen fellépő tünetek és az utókezelés javasolt módjai:   

Szemöldöktetoválásnál: ritkább esetben tapasztalható valamilyen elváltozás. Kismértékben bőrpír, esetleges minimális duzzanat. A tetoválást követő kettő napig, napi 6-8 alkalommal a szemöldöktetoválást nedves vattakoronggal, határozott mozdulattal áttöröljük, ezt követően nem kenjük be SEMMIVEL! Amennyiben nagyon húzódik, minimális, az utóápoló csomagban megtalálható krémmel vékonyan bekenhetjük. Egy vékony szürkésfehér hártya fog rajta képződni, amely kb. 10-12 nap múlva eltűnik. A szemöldöktetoválás a végleges színét, állagát a tetoválást követő 4-6 hétben fogja elérni, ekkor van mód a korrekció elvégzésére, amennyiben az szükséges.

Szemhéjtetoválást: követően felléphet duzzadás, dagadás, ödéma, véraláfutás, bőrpír, akár lilás színelváltozás is. Kivételes esetekben, amennyiben erre nagyfokú érzékenység fennáll, akár apró szaruhártya sérülés is keletkezhet, a tetoválás közben esetlegesen a szembe kerülő idegen anyagoktól, vagy a sűrű törölgetéstől a tetoválás alatt. Ezek a látást nem befolyásolják és a megfelelő utókezelés mellett rendszerint maradéktalanul meggyógyulnak. Szeretném felhívni a vendég figyelmét, hogy az esetlegesen fellépő bőrelváltozások száma és mértéke kizárólag a bőr típusától, annak érzékenységétől és érettségétől (korától) függ. Amennyiben ilyen elváltozások következnek be, kérem a szemhéjat óvatosan jegelni, egész addig, amíg a duzzanat teljes egészében lelohad és felszívódik. A szemhéjtetoválást az utóápoló csomagban található utóápoló krémmel maximum húzódás esetén kenegetjük.

Szájtetoválást: követően felléphet akár erős duzzanat, illetve előfordulhat hogy a tetoválás után közvetlenül a száj színe sötétlila, majdnem fekete, ez az esetleges véraláfutásoknak tudható be, amelyek maximum 1-2 napon belül fel fognak szívódni. Javasolt az intenzív jegelés a duzzanat lelohadásáig. Két napig a szájat, 2-3 óránként kérem nedves vattakoronggal, határozott mozdulattal áttörölni, ezt követően minden alkalommal az utóápoló csomagban található utóápoló krémmel bekenni, egészen addig, amíg a var magától le nem esik. Ha leesett a var, elegendő napi 4-5 alkalommal kenegetni, egy vékony szürkésfehér hártya fog rajta képződni, amely kb. 10-12 nap múlva eltűnik. A satírozott száj ezt követően lehet nagyon foltos, akár váltakozóan sötét és világos foltokkal tarkított, mivel a végleges színét és állagát a tetoválást követően 5-9 héttel fogja csak elnyerni.

 

Mint Vendég kijelentem, hogy tudatában vagyok annak, hogy a garancia a sikerre a legnagyobb gondosság mellett sem adható. Elegendő idő és alkalom állt rendelkezésemre, hogy döntésemet átgondoljam.

Az alábbiakról részletes tájékoztatást kaptam:

  • A tervezett kezelés előnyei,
  • A lehetséges alternatív megoldások
  • A kezelés hatékonyságának valószínűsége
  • Lehetséges komplikációk
  • Teendők két kezelés között és a kezelést követően.

Miután az általam feltett kérdésekre teljes mértékben kielégítő és érthető válaszokat kaptam, további kérdéseim nincsenek. A tájékoztatóban leírtakat megértettem, a felajánlott kezelésbe beleegyezem, annak elvégzését kérem.

Kötelezem magam, hogy a kezelést végző szakembert haladéktalanul tájékoztatom mindennemű elváltozásról. Tudomásul veszem, hogy a felhasznált eszközök legjobb minősége és a szakember felkészültsége ellenére például allergiás reakció, vagy egyéb előre nem látható esemény bármikor bekövetkezhet.

Az általam kiválasztott és elfogadott, előrajzolt szemöldök, szemhéj, szájtetoválás formá(kat) a szakember által közösen kiválasztott pigment(ek)el jóváhagytam. A fenti teljes körű tájékoztatást megértettem és ezek ismeretében a saját felelősségemre tetováltattam.

Amennyiben szükséges a korrekció, a megbeszélt időponton megjelenek, a későbbiekben reklamációval nem élek.

Tudomásul veszem, és kifejezetten elfogadom azt, hogy a kezelést elvégző szakember az elvégzendő esztétikai célból nyújtott kezelést megelőzően, a kezelés alatt, illetve azt követően, analóg és/vagy digitális eljárással fénykép- és/vagy videófelvételt (továbbiakban, mint felvétel) készít a kezeléssel érintett területről/testrészről. Tudomásul veszem, hogy a felvétel az egészségügyi dokumentáció részét képezi, továbbá azt, hogy a Felvétel készítése és annak kezelése szakmai vizsgálat, elemzés, a kezelés elősegítése, annak tervezése és szervezése, valamint a szakemberrel történő konzultáció, illetve annak tájékoztatása céljából történik. Jelen nyilatkozat aláírásával kifejezett hozzájárulásomat adom a felvétel fentiekben meghatározott célból történő készítéséhez.

Hozzájárulok, hogy a szakember a felvételt - személyem azonosítására nem alkalmas módon - tájékoztatási, valamint referencia, reklám, marketing célból, idő- és térbeli korlátozás nélkül, díjtalanul felhasználja papír alapú, elektronikus vagy egyéb kiadványaiban, ajánlásaiban, hirdetéseiben, illetve célból és módon azt nyilvánosságra hozza.

Kijelentem, hogy a fentebb említett kizáró okok nem állnak fent, a befolyásoló tényezőket pedig előre közöltem! (Allergia, terhesség, gyógyszerérzékenység, Lidocain érzékenység stb.)

Kijelentem, hogy saját elhatározásból készíttetek sminktetoválást, nem külső nyomás hatására.

A sminktetoválás tartós eljárás, függ a bőr típusától, életmódtól, egyénileg kopik a bőrből, nem lehet előre megjósolni a tartósságát. A színe változhat a bőrben lévő saját pigmentekkel való leépülés/keveredés miatt. Nem lesz pontosan ugyan olyan, mint a tégelyben lévő pigment színe. Az ereje kb. 10-40 %-ot halványul a gyógyulás után. Az utóápolástól és az otthoni ápolási szabályok betartásától is függ a végeredmény! Tekintettel arra, hogy a sminktetoválás minőségének és milyenségének meghatározása egyéni, szubjektív, tetszetősége szintén szubjektív, a tetováló nem vállal felelősséget abban az esetben, ha a végeredmény "mégsem tetszik". A Sminktetoválás csak akkor készül el, ha már a Vendég jóváhagyta a gondosan megtervezett rajzot, és a kiválasztott pigmenttel is egyet értett. Pénzvisszafizetés nem jár. A teljes gyógyulási idő kb. 6-9 hét, ÉLŐ folyamat, mely azt jelenti, folyamatosan változik a felület. Napfényben is más a színe, mint lámpafénynél. A bőr kiszáradása esetén fakóbb lehet, zsírossága esetén hamarabb kophat. A korrekciós eljárást az első alkalom összege tartalmazza. Száltechnikával készült szemöldök esetén a szálak a gyógyulás után valamelyest összemosódhatnak. Ajaktetoválás esetén, a herpesz kialakulása miatt, amennyiben a vendég nem tartotta be a javasolt óvintézkedéseket, bizonyos esetekben kieshet a pigment. Meglévő tetoválás esetén , amikor a tetováló egy régebbi/ más által készített munkát javít, tudomásul kell venni, hogy a régi tetoválás befolyásolhatja az új tetoválás eredményét, pl. kilóghat valamennyi rész, nem lesz tökéletes a szín, a bőr nem fogadja be az új pigmentet a már meglévő, de megkopott tetovált felületen.

A felsoroltakat megértettem, elfogadom. A tetoválási folyamat megkezdésére engedélyt adok a szakembernek, és maximális bizalommal fordulok felé, tanácsait jó szívvel elfogadom, mert a legjobb tudása szerint fogja végrehajtani az eljárást. A legmodernebb gépekkel, steril tűkkel, hatékony és erős érzéstelenítőkkel, naprakész szaktudással, reális esztétikai látásmóddal, a piacon vezető, EU által engedélyezett pigmentekkel készül el a tetoválás.

Infók

© 2017 CreatEve -  9200 Mosonmagyaróvár
createvelin@outlook.hu
+36203205669 
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input